Gemeenten rond Rotterdam vrezen dat veel reizigers kiezen voor de auto als het openbaar vervoer met een spitstarief gaat werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenten rond Rotterdam vrezen dat veel reizigers kiezen voor de auto als het openbaar vervoer met een spitstarief gaat werken. © Thierry Schut

Gemeenten rond Rotterdam kraken plan voor hoger spitstarief in bus, metro en tram

Gemeenten rondom Rotterdam voelen niets voor hogere spitstarieven in het openbaar vervoer. Volgens hen druist dit in tegen het beleid om inwoners uit de auto te krijgen en te laten kiezen voor bus, tram en metro.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer, kwam vorig jaar op de proppen met het plan om in de spits een hoger openbaarvervoertarief te rekenen. Voor het reizen in de daluren zou juist een lager tarief moeten gelden. Dat zou moeten zorgen voor een betere spreiding van reizigers. Door de enorme toename van het aantal reizigers zitten steeds meer bussen, metro’s en trams in de spits stampvol. Bovendien kunnen met een hoger tarief in de spits de lagere inkomsten in de daluren worden opgevangen.

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam