Volledig scherm
Ook vandaag was er weer een grote vaccinatiedag in Ahoy Rotterdam. © ANP

Gemeenten werken samen omdat te weinig kinderen zich laten vaccineren

De gemeenten in de Rotterdamse regio en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) spreken met elkaar over het verhogen van de vaccinatiegraad. Nu wordt bij veel vaccinaties niet het doel van 93,7 procent van de kinderen gehaald. 

Volgens het CJG werpt het centraal prikken in Ahoy voor Rotterdammers geen drempel op. Kinderen kunnen ook elders in de regio terecht en er zijn inhaalspreekuren. Een groot deel van de Rotterdamse raad vroeg zich af of het niet beter is om in de buurt te vaccineren zoals bij kleine kinderen gebeurt. 

De keuze voor de groepsvaccinaties staat volgens wethouder Sven de Langen niet ter discussie. Hij zegt erop te vertrouwen dat CJG Rijnmond haar werk goed zal doen om de vaccinatiegraad te halen.

Vandaag was er weer een grote prikactie in Ahoy tegen de meningokokkenziekte. Bij de vorige ronde was het opkomstpercentage 82,6 procent. In totaal krijgen voor deze ronde 13.652 jongeren een uitnodiging.

Betrouwbare informatie

Staatssecretaris Paul Blokhuis bracht een bezoek aan de vaccinatiedag, waarbij hij in gesprek ging met bezoekers en medewerkers. Hij wil hiermee uitdragen dat vaccinaties belangrijk zijn voor een individu en de  samenleving. Hij zegt de zorgen serieus te nemen van de groeiende groep ouders die zijn kind niet laat vaccineren en wil hen voorzien van betrouwbare informatie.

Deze week was de eerste bijeenkomst van de vaccinatiealliantie met Blokhuis. Deze alliantie verbindt jeugdartsen en -verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, apothekers, communicatiedeskundigen, wetenschappers en beleidsmakers die willen deelnemen aan het maatschappelijke debat over het grote belang van vaccineren voor de gezondheid van kinderen en volwassenen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5513 stemmen