Burgemeester Ahmed Aboutaleb.
Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Aboutaleb. © ANP

Gemeenteraad in gesprek met politie en vakbonden over racistische appjes

De gemeenteraad in Rotterdam gaat in gesprek met politie en de vakbonden over racistische appjes. Burgemeester Ahmed Aboutaleb staat daarvoor open nadat raadsleden met verbijstering reageerden in de actualiteitenraad op de vermeende whatsapp-gesprekken van agenten. 

 1. De enorme personeelstekorten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?
  PREMIUM
  VRAAG MAAR RAAK

  Rotterdam trekt miljoenen uit voor meer zorgperso­neel, maar waar komen die tekorten vandaan?

  Met name in de afgelopen coronaperiode stond het nijpende tekort aan zorgpersoneel volop in de schijnwerpers: op de ic’s is sprake van een flinke schaarste en in september eisten digitale demonstranten op het Malieveld zelfs structurele loonsverhoging. De tekorten zijn echter niet nieuw: er is, door het hele land, al jaren grote vraag naar meer zorgmedewerkers. Waarom is dat eigenlijk zo — en hoe lossen we dat op?
 2. Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

  Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

  Zijn bewoners duurder uit als ze van het gas af zijn? Het is voor Vestia een van de redenen om voorlopig niet mee te doen met het grote ‘van het gas af’-project aan de Rotterdamse Heindijk. Maar wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling, VVD) verzekert dat rekening wordt gehouden met de tarieven, als particuliere bewoners overschakelen van een cv-ketel naar stadsverwarming. ,,Met de warmteleveranciers voor individuele aansluitingen maken we goede afspraken over de tarieven voor stadsverwarming’’, laat Kurvers weten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam