Volledig scherm
Roze rook: Amanda en Scott krijgen een dochter. © Midi010Fotografie

Gender reveal: Rotterdams stel onthult geslacht baby met rookbom

Hun baby is nog niet geboren, maar de Rotterdamse Amanda en Scott hebben de roze wolk al binnen. Letterlijk: tijdens een fotoshoot tegenover de Kop van Zuid kwamen ze er door middel van een rookbom achter dat ze een dochter krijgen.

Ze worden steeds populairder: de zogenaamde gender reveals, waarbij aanstaande ouders op feestelijke wijze het geslacht van hun baby bekendmaken. Amanda en Scott uit Rotterdam kozen voor een bijzondere methode: een rookbom met roze of blauwe rook.

Fotograaf Mike van Delft van Midi010Fotografie mocht het moment vastleggen. En dus wist hij dat Amanda en Scott een meisje krijgen, nog voordat zij het zelf wisten. ,,Ze hadden een briefje laten schrijven door de verloskundige, dat vouwden ze dicht en gaven ze aan mij. Toen moest ik ze een van de twee rookbommen geven'', legt Van Delft uit. Toen ze de roze rook zagen, wisten ze dat Amanda zwanger is van een meisje.

,,Zij kwamen met het idee, maar ik vond het sowieso heel gaaf. Dit soort dingen komen allemaal overwaaien uit Amerika, daar doen ze dit op allerlei manieren'', vervolgt de fotograaf. ,,Ik werkte zelf wel al vaak met rookbommen, maar op deze manier had ik dat nog nooit gedaan.'' Van Delft mocht de reacties van het stel vastleggen: ,,Je zag dat ze meteen naar elkaar begonnen te lachen, en hij pakte haar op en begon haar te zoenen. Prachtig.''

De locatie van de shoot, met de Kop van Zuid en de Wilhelminapier op de achtergrond, maakte het nog eens extra bijzonder. ,,Dat is ook de plek waar ze getrouwd zijn. En het zijn echte Rotterdammers, Scott heeft zelfs een tatoeage van Feyenoord op z'n arm. Dus alles kwam samen hier: de liefde, de stad en het kind dat eraan komt.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam