Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van Natuurlijk! aan het Spui ligt prachtig: aan het water in Oud-Beijerland. Heerlijk turen naar wat er op het Spui voorbij komt varen. Alles bij deze zaak is duurzaam, zelfs het gerecyclede terras. Een zandbakje voor de kinderen kan trouwens wonderen doen. © VICTOR VAN BREUKELEN

Genieten aan het Spui: Mits de kids zich gedragen

Terrassentrofee 2018Natuurlijk! aan het Spui, Oud-Beijerland Naast het politiebureau van Oud-Beijerland, op de plek waar vroeger beton werd gefabriceerd, staat tijdelijk een houten paviljoen met terras. Dat is genieten, alleen niet vandaag, met een stel lastige kinderen...

Quote

Alles is hier duurzaam, zelfs het gerecycle­de terras met rieten stoeltjes

Benieuwd of zo'n tijdelijke hotspot aan het water, waar binnen drie jaar dure appartementen moeten worden gebouwd, ook een fijne plek is om te vertoeven met het hele gezin? Vandaag niet. Het is namelijk zo'n dag waarop de kinderen van uw verslaggever niet die voorbeeldige kleutertjes zijn die Instagram je laat vermoeden.

Het is een dag waarop aan parasols wordt gehangen, menukaarten van tafel worden gegrist en muziek wordt overstemd door aanhoudend gegil. Nu is die muziek toch ietwat slaapverwekkend; de meeste gasten, waarvan velen op leeftijd, komen dan ook voor de rust. Die wordt op deze zonnige zondagmiddag bruut verstoord.

Kinderen en horeca. Het is niet altijd een goede combinatie. Stilzitten op een stoel, lang wachtend op dat bord met frites en die chocomel behoren niet tot de favoriete bezigheden van de allerjongsten. Veel horecazaken tackelen dit probleem met een kinderspeelhoek. Terwijl pa en ma toasten op het goede leven, kan het kroost met blokken spelen of een kleurplaat volkrassen.

Hier niets van dit alles. Jonge gezinnen zijn welkom, maar extra faciliteiten om de tijd tussen bestelling en levering te doden, zijn er niet. ,,Als wij een permanente vergunning krijgen, dan investeren we in een speeltuin'', belooft eigenaar Wim Jonas. Waarom niet nu al? Hoe kostbaar is het om een zandbak of wipwap te plaatsen op het gras naast het terras? Het zou de doelgroep van Natuurlijk! in een kinderrijke gemeente als Oud-Beijerland flink vergroten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

poll

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

  • Ja, dat nieuwe stadion komt er nooit (34%)
  • Nee, het plan wordt hier alleen maar beter van (28%)
  • Ik ben het spoor inmiddels bijster (38%)
10173 stemmen