Volledig scherm
Georgina Verbaan. © ANP Kippa

Georgina Verbaan boos op politie om 'daklozentweet'

Een Rotterdamse wijkagent heeft zich de woede op de hals gehaald van twitterend Nederland door een foto van een buitenslaper op internet te zetten. Zelfs actrice Georgina Verbaan mengt zich nu in de discussie.

Georgina Verbaan on Twitter

Even deze foto van een weerloos mens verwijderen maar. https://t.co/pdjOCOphrL

'Even rechtop zitten maar', schrijft wijkagent Bas Munne bij de foto van een slapende man op een bankje in het Scheepvaartkwartier. Hoewel het gezicht van de man onherkenbaar is gemaakt, spreken Twitteraars er schande van. 'Deze dakloze is ook een mens hoor!'

De tweet, die al van enkele dagen geleden is, heeft inmiddels ook actrice Georgina Verbaan bereikt. 'Even deze foto van een weerloos mens verwijderen maar', schrijft ze als opdracht aan de wijkagent. Die heeft daar vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

,,Wie zegt dat hij dakloos is? Misschien werkt hij wel'', reageert Munne. Volgens de agent sliep de man niet, maar was hij 'gewoon lui'. ,,Hij nam de hele bank in beslag, waardoor moeders met kinderen er niet bij konden. Dan moet je van mij gaan zitten.'' En over de foto: ,,Het lijkt me sterk dat iemand hem herkent.''

Het is niet voor het eerst dat tweets van de politie voor ophef zorgen. Begin dit jaar leidde het zelfs tot een debat in de gemeenteraad, waarbij politie en burgemeester aangaven dat twitteren over daklozen 'niet gepast' is.