Het Ambachtsplein in Rotterdam-Zevenkamp kampt al jaren met leegstand. De gemeente Rotterdam werkt aan een nieuwe opzet, eventueel met Albert Heijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Ambachtsplein in Rotterdam-Zevenkamp kampt al jaren met leegstand. De gemeente Rotterdam werkt aan een nieuwe opzet, eventueel met Albert Heijn. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Geplaagd plein moet shopwalhalla worden, compleet met een Albert Heijn

Het Ambachtsplein in Rotterdam-Zevenkamp staat bekend om leegstand van winkels en overlast van hangjongeren. Maar winkeliers, vastgoedeigenaar Orange Capital en de gemeente Rotterdam willen dat veranderen en werken aan een nieuwe opzet. Met eventueel een Albert Heijn erbij.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta Rotterdam - Vitesse

  7 mei
 2. Rotterdam opgeschrikt door drie explosies in één nacht
  Play

  Rotterdam opge­schrikt door drie explosies in één nacht

Rotterdam