Volledig scherm
Het Franciscus zet een escaperoom in. © Franciscus Gasthuis & Vlietland

Geschikt of ongeschikt? Escaperoom test of student werk in ziekenhuis aankan

Franciscus Gasthuis & Vlietland zet een escaperoom in om studenten te selecteren die solliciteren op een werk-leerplek in het ziekenhuis. Onder druk moeten de kandidaten samen een aantal opdrachten doen. Zo moeten zij de juiste diagnose achterhalen bij de oefenpop, die in het midden van de kamer ligt.

Met een verrassende wending door een acute situatie worden de studenten nog eens extra getest, om te zien of zij geschikt of ongeschikt zijn. Aan de hand van een lijst criteria van wat een verpleegkundige moet kunnen, worden de kandidaten beoordeeld. Ook krijgen zij de kans te laten zien wat ze kunnen tijdens een pitch, waarmee ze hun ideeën over de opleiding en hun toekomstige beroep geven.

De kandidaten zijn mbo- en hbo-studenten verpleegkunde, die het leren willen combineren met enkele dagen werken. Voor de mensen die hen beoordelen, blijkt de escaperoom te helpen om gezamenlijk een objectief oordeel te geven, zo stelt het ziekenhuis. 

,,Ook verloopt het selectieproces een stuk efficiënter dan voorheen, omdat in kortere tijd meer kandidaten gezien kunnen worden.’’ Ook zouden kandidaten het selectieproces leuker en laagdrempeliger vinden, door het spelelement en het feit dat zij als groep moeten samenwerken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6123 stemmen