Geschokte reacties op ‘kopschopvideo’ IJsselmonde: slachtoffer afgetuigd door groep tieners

VIDEOEen video van een grote vechtpartij gistermiddag nabij winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam-Zuid zorgt voor geschokte reacties op internet.  In het ‘kopschopfilmpje’ is te zien hoe een nog onbekend persoon - waarschijnlijk een tiener-  te grazen wordt genomen door een groep opgefokte jongeren. 

De groep lijkt het vooral voorzien te hebben op één persoon. Terwijl het slachtoffer al op de grond ligt, krijgt hij of zij een paar flinke trappen. Veel mensen die het filmpje hebben bekeken, reageren geschokt op de beelden. ,,Het zal je kind maar zijn dat daar ligt en afgetuigd wordt.‘’  

De vechtpartij vond plaats bij het ov-station, buiten het winkelcentrum, volgens Martin Jansen, winkelcentrummanager Keizerswaard. ,,Ik hoorde dat onze beveiligers direct de politie belden zodra ze in de gaten kregen wat er buiten gebeurde. Er waren al snel veel agenten en handhavers bij. Maar zover ik weet was de groep toen al verdwenen.‘’ Jansen heeft geen idee wat de aanleiding van de vechtpartij kon zijn. 

Grasveld 

Volgens woordvoerder Brigitte Moratis van Stadsbeheer laat weten dat gistermiddag meerdere handhavers naar een vechtpartij bij winkelcentrum Keizerswaard zijn afgekomen. ,,Ze hebben daar een aantal jongeren staande gehouden en overgedragen aan de politie.‘’ 

Een woordvoerder van de RET laat weten dat de dienstregeling van de bus en tram geen hinder heeft ondervonden van de matpartij. De politie laat weten 'met de vechtpartij bezig te zijn’,  maar wil er verder geen toelichting op geven.

Vorige maand zorgde een ‘kopschopvideo‘  uit Spijkenisse ook voor veel beroering. Hierop was te zien hoe een jongen door een groep op een grasveld wordt belaagd. Hij wordt tegen de grond gewerkt en krijgt daarna meerdere trappen tegen zijn hoofd en bovenlijf. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volledig scherm
De vechtpartij vond gistermiddag plaats. © Still

In samenwerking met indebuurt Rotterdam