Volledig scherm
De kaakchirurgen werkten in Schiedam en Rotterdam. © Archieffoto Jan Kok

Gesprekken kaakchirurgen en ziekenhuis leveren niets op

De gesprekken tussen de klokkenluidende kaakchirurgen en de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben niets opgeleverd. De rechtbank moet alsnog uitspraak doen over het geschil en bepalen of de specialisten weer welkom zijn in het ziekenhuis.

Het geschil tussen de klokkenluidende kaakchirurgen en de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland ontaardde twee weken geleden in een ordinaire ruzie. Hoewel de kaakchirurgen Rinksma en De Roos niets meer te maken willen hebben met hun frauderende collega Rötzel, mogen zij sinds 25 september niet meer de vestigingen van Franciscus Gasthuis & Vlietland betreden. Ook is de samenwerking opgezegd met de BV - MKA-chirurgen Noordrand Rotterdam, waar de specialisten bij horen. Hun werk is overgenomen door waarnemers.

Privacyregels

Volgens de raad van bestuur van het ziekenhuis hebben de twee ‘schone’ kaakchirurgen de privacyregels geschonden door patiëntengegevens in te zien. Zij deden dit echter ‘om de sleutel naar de fraude te ontdekken en die de raad van bestuur aan te reiken’.

De rechter gaf de kibbelende partijen echter de opdracht nog een keer om de tafel te gaan. Hij noemde de situatie ‘kinderlijk’. ,,Hoewel die gesprekken constructief zijn verlopen, heeft dit niet geleid tot onderlinge overeenstemming’’, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis. ,,We hebben daarom gevraagd om de behandeling van het kort geding voort te zetten.’’

Wanneer die zitting dient, is nog niet bekend. De advocaat van de kaakchirurgen, mr. Van der Velden, wilde niet reageren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam