Volledig scherm
Onderzoek aan de plas waar op maandag 26 februari het lichaam van de 17-jarige Orlando Boldewijn werd gevonden. © ANP

Getuigenoproep in zaak Orlando naar het Pools vertaald

Een getuigenoproep van de politie in de zaak van Orlando Boldewijn is naar het Pools vertaald op initiatief van een verslaggever van weekblad Telstar. ,,Ik vond dit belangrijk om te doen'', aldus Martijn Mastenbroek.

De politie is op zoek naar mensen die hebben gevist aan de plas in de Haagse wijk Ypenburg waar het lichaam van de 17-jarige Rotterdammer werd gevonden. ,,Ik kreeg een tip dat daar ook regelmatig Poolse vissers komen'', zegt Mastenbroek. De journalist, die vindt dat de politie te weinig communiceert over de zaak, besloot daarop zelf de getuigenoproep te laten vertalen. 

Het vertaalde bericht staat op de persoonlijke website van Mastenbroek. Mogelijk wordt de tekst ook integraal in weekblad Telstar geplaatst, dat onder meer in Ypenburg verschijnt. ,,Daar moet ik het nog over hebben met de redactie.''

,,Niks mis mee'', reageert een politiewoordvoerder op de actie van Mastenbroek. De politie gaat mogelijk zelf óók een oproep in het Pools plaatsen. 

Tot nu toe zijn er 91 tips binnengekomen in het onderzoek naar de dood van Orlando. De jongen kwam zondag 18 februari na een Grindr-date in Den Haag niet meer thuis. Na ruim een week vond de politie na een tip via Meld Misdaad Anoniem zijn lichaam in de plas aan het Böttgerwater.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (41%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
5149 stemmen