De Schiedamse drugsbaron Çetin G. heeft spijt dat hij in 2016 naar Turkije is gevlucht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Schiedamse drugsbaron Çetin G. heeft spijt dat hij in 2016 naar Turkije is gevlucht. © UAV

Gevluchte drugsbaron heeft spijt: van 12 jaar cel in Nederland naar een eis van 1482 jaar in Turkije

De Schiedamse drugsbaron Çetin G. heeft spijt van zijn vlucht naar Turkije. Zo meldt een van zijn vier advocaten in Ankara. G. is in Nederland veroordeeld tot twaalf jaar cel, maar ontsnapte door zijn enkelband door te knippen. De Turkse aanklager eist nu 1482 jaar cel tegen de Schiedammer, die zich onschendbaar waande in zijn thuisland.

 1. Turkse justitie eist 1482 jaar gevangenisstraf tegen Schiedamse drugsbaron Çetin G. en compagnon
  PREMIUM

  Turkse justitie eist 1482 jaar gevangenis­straf tegen Schiedamse drugsbaron Çetin G. en compagnon

  De Schiedamse drugsbaron Çetin G. en zijn compagnon Nejat D. hangt gezamenlijk 1482 jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Dat is althans de enorme eis van het gerechtshof in Ankara tegen het tweetal, melden Turkse nieuwsbronnen. Çetin G., die in 2016 zijn enkelband doorknipte en de benen nam naar zijn thuisland, wordt samen met zijn partner in crime gezien als leider van een drugsbende.
 2. Naar Turkije gevluchte drugsbaron Çetin G. na jaren gearresteerd
  PREMIUM
  UPDATE

  Naar Turkije gevluchte drugsbaron Çetin G. na jaren gearres­teerd

  Na jaren van de radar te zijn verdwenen is de voortvluchtige Schiedamse drugsbaron Çetin G. (49) tijdens een omvangrijk onderzoek naar een internationaal drugsnetwerk in Turkije gearresteerd. G. werd in december 2016 door de Rotterdamse rechtbank tot twaalf jaar gevangenis veroordeeld voor drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie die opereerde in Rotterdam, Schiedam, Capelle aan den IJssel , Antwerpen, Ecuador, Peru en Colombia.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam