Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer LInda Post in de weer met originele, mosgroene Hef-lampjes. © Marco De Swart

Gewichtige Hef-lampen van authentiek brugstaal

RobuustHet zijn stuk voor stuk zware jongens, de robuuste Hef-lampen die binnenkort in de verkoop gaan. Gemaakt van origineel mosgroen staal van de beroemde spoorbrug op Zuid, zullen ze goede sier maken in menig Rotterdamse huiskamer.

Liefst twee jaar duurde de ingrijpende opknapbeurt van De Hef, de monumentale oeverovergang over de Koningshaven in Rotterdam-Zuid. Er werd volop gestraald, geslepen en geschuurd, en op de kade vormde zich een wassend stapeltje staalplaten en brokken, vaak aangetast door roest en niet meer voor hergebruik geschikt.

En dat is nu precies het materiaal waar ondernemer Linda Post (30) van het Rotterdamse bedrijfje ROTT op aast. Terwijl het val al uit de constructie was getild, boog zij zich over de terzijde gelegde stukken brug, en ontstond het idee om er gewichtige industriële lampen van te maken.

,,Ik zag dat in sommige delen mooie ronde gaten zaten, en daar past precies een fitting in'', legt ze uit. ,,En ook De Hef zelf wordt binnenkort weer mooi aangelicht. Hoe leuk zou het dan zijn om een lampje van authentiek Hefstaal in huis te halen.''

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam