Volledig scherm
Rond vijf uur werd een man neergeschoten op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid. © Jerry Lussenburg

Gewonde bij schietpartij Rotterdam-Zuid, één verdachte (27) nog vast

UpdateEen 27-jarige man zit nog vast voor de kogelregen van gisteravond in Rotterdam-Zuid. Bij de schietpartij - die rond vijf uur plaatsvond op de Strevelsweg - raakte een man gewond. In totaal waren vier verdachten aangehouden waarvan drie weer op vrije voeten zijn. 

Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en is nog niet aanspreekbaar. Zijn toestand is onbekend. 

Een getuige meldde dat rond 17:00 uur werd geschoten op de Strevelsweg. Gealarmeerde agenten troffen een gewonde man aan die tegen een gevel aanzat. Ter plaatse bleken meerdere auto's geraakt door kogels. Na een onderzoek werd een auto met ingeslagen ramen en kogelgaten langs de weg gevonden. Daarin zaten twee mogelijk verdachten. Later bleek dat dit de auto met inzittenden was waarop was geschoten. Hierin zat ook de gewonde man. 

De vermoedelijke schutter is bij een medeverdachte achterop de fiets gesprongen en wist later te ontkomen. De fietser is aangehouden. 

Aanvankelijk meldde de politie twee schietpartijen: één op de Strevelsweg en een half uur later één aan de Lepelaarsingel. Dat klopte niet. De tweede keer werd dezelfde schietpartij gemeld, met een verkeerde locatie, laat de politie weten.

Volledig scherm
De Strevelsweg waar een man gisteravond gewond raakte. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam