Volledig scherm
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb steekt de twee brandweermannen die vrijdag gewond raakten bij de brand aan de Zuidhoek in Rotterdam-Charlois een hart onder de riem. © Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Gewonde brandweerman: ‘Henk en ik komen er weer snel bovenop’

De brandweerman die afgelopen vrijdag gewond raakte bij een brand in Rotterdam meldt dat hij en zijn collega ‘er snel weer bovenop komen met zoveel steun en liefde’. Op Instagram bedankt Ronald Broere iedereen voor alle steun en hulp.

Vandaag kwam burgemeester Ahmed Aboutaleb naar de kazerne Mijnsherenlaan om de mannen een spoedig herstel te wensen. Op een foto van Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio waar de brandweer onder valt, is te zien hoe bij de gewonde mannen de armen en handen zijn verbonden. Littooij noemt het hartverwarmend hoe groot het medeleven is voor alle hulpverleners. Na een oproepje kwamen er uit het hele land kaarten binnen.

De twee brandweermannen kwamen vrijdag in actie bij een uitslaande brand in een woning op de eerste etage aan de Zuidhoek in Rotterdam-Charlois. Ze waren aanwezig in de getroffen woning. Na een nachtje in het ziekenhuis mochten ze weer naar huis. Op een foto is te zien hoe Broere uit het raam hangt en zijn collega's met de hoogwerker hem in veiligheid brengen.  

,,Veel mensen denken dat ik het moeilijk heb met deze foto maar dit moment staat voor mij gelijk aan redding. Ik hoop dat we na het onderzoek naar de brand weer allemaal iets wijzer zijn. En dat we dat kunnen gebruiken om onszelf en elkaar nog beter te beschermen.’’ 

De brandweer onderzoekt zowel het ontstaan van de brand, de wijze waarop het vuur om zich heen greep als de bestrijding van de brand om hier lessen voor de toekomst uit te trekken. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8181 stemmen