Volledig scherm
Bewoners van De Hoven in Capelle zijn aan het demonstreren bij verhuurder Havensteder, ze worden binnenkort hun woning uitgezet. Foto: Frank de Roo © Frank de Roo

Gezinnen uit de Hoven krijgen vervangende woonruimte (maar niet duidelijk is of dat ook in Capelle is)

De gemeente Capelle komt met een oplossing voor de gezinnen die nog in de Hoven wonen, de flatjes in het centrum van Capelle die tegen de vlakte gaan om te wijken voor nieuwbouw. ,,We gaan ervoor zorgen dat deze gezinnen aan een woning komen’’, zei wethouder Ans Hartnagel gisteravond toe tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Het gaat volgens haar om twaalf gezinnen. Of de woningen ook in Capelle staan, moet nog blijken. ,,Waar we die oplossingen precies vinden, is nog niet duidelijk’’, verklaart een woordvoerder van de gemeente. ,,Het gaat in ieder geval om maatwerk.’’

Schrijnend

De dreigende uitzetting voor de bewoners van de buurt noemde Hartnagel schrijnend. Niet iedereen lukt het een vervangende woonruimte te vinden. Eerder protesteerden daarom zo’n veertig mensen voor het kantoor van Havensteder. Ook vinden de bewoners het onbegrijpelijk dat in de periode voor de sloop, die nu gepland staat voor september 2020, antikrakers de huizen betrekken.

Een groot deel van de bewoners woonde in de portiekflatjes met een tijdelijk contract. Begin november moesten zij officieel hun woning verlaten. Havensteder laat weten dat van de 130 huurders die er nog woonden inmiddels 36 hun sleutel hebben ingeleverd. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (22%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (13%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (65%)
3763 stemmen