Volledig scherm
© Hulphond Nederland

Gezocht: fijn thuis voor therapie-hulphonden

Hulphond Nederland zoekt in de regio Rotterdam naar gastgezinnen voor therapie-hulphonden. De honden hebben naast een belangrijke baan, ook een thuis nodig.

De stichting zet de honden in bij therapie en coaching voor jongeren met uiteenlopende gedragsproblemen. Maar naast de hulp die de viervoeters bieden, hebben ze óók een thuis nodig om te wonen, slapen en vooral hond te kunnen zijn, zo legt de stichting uit.

De hond is ongeveer anderhalf jaar oud als hij in huis komt. Het gastgezin brengt het dier dan twee dagen per week naar een locatie in Schiedam waar  therapeuten van Hulphond Nederland de hond inzetten tijdens therapie- en coachingssessies voor jongeren met bijvoorbeeld ADHD, autisme, pestproblemen of een verstandelijke beperking. 

Trainingen

Hulphond Nederland vergoedt alle kosten voor het voer en medische zorg. Ook is er een kilometervergoeding voor het brengen naar en halen van de trainingslocatie. Zes keer per jaar biedt de stichting informatieavonden en trainingen aan voor gastgezinnen van Therapie-hulphonden. Ook komt er regelmatig iemand bij het gastgezin langs om te bekijken of alles goed gaat. De hond blijft in principe tot en met zijn pensioen bij het gastgezin wonen!

Wie graag een hond in huis wil nemen, kan zich aanmelden via hulphond.nl

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam