Het team van Bertmans met (vlnr) Xiao, Ashley, Ires, Nelleke en Niels. Het 'gezonde' restaurant heeft duidelijk een hit te pakken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team van Bertmans met (vlnr) Xiao, Ashley, Ires, Nelleke en Niels. Het 'gezonde' restaurant heeft duidelijk een hit te pakken. © Frank de Roo

Gezond eten: van mode naar mainstream

Gouden PollepelBertmans op het Schouwburgplein voert de nieuwe 'gezonde' keuken voor vrijwel elk dieet of eetovertuiging. Glutenvrij, vega, vegan: hier kan het naast vlees en vis bestaan, al dan niet met Midden-Oosters of Japans tintje.

Praktisch

Bertmans, Karel Doormanstraat 292, 3012 GP Rotterdam, (010) 7420910, bertmans .nl
Open: ma t/m do 8.00 - 23.00 uur, vrijdag en zaterdag 8.00-24.00 uur, zondag 9.00-22.00 uur. 
Prijzen: voorgerechten 4,75-12,50 euro, hoofdgerechten 13,50-21,75 euro, nagerechten 2,50-8,50 euro
Afgerekend: 96,25 euro
Bijzonderheden: terras, ontbijt, lunch, en diner. Ook vestiging in Noord (Zaagmolenkade). Gezuiverd leidingwater 2,50-4,50 euro. 

De eerste vestiging op de Zaagmolenkade serveerde al hippe Japanse okonomiyaki (pannenkoekjes) lang voor anderen ermee aan de slag gingen. Ook was het al hét adres voor veganistische noedelsalades en dips van tuinbonen, nog voor de hipstermeute 'avocadotoast' kon zeggen.

Ze hebben de tijd mee, want precies dit soort eten is bezig aan een ongekende opmars. Waar Dudoks 'In de Doelen' en later de Stadsbrasserie zichtbaar worstelen, zit Bertmans vanaf uur nul goed vol. De inrichting is nuchter, sober en toch comfortabel. Aardetinten vormen het kleurpalet. Het grote pand is verdeeld in verschillende eethoeken, waardoor je nooit verloren zit.

Bertmans gaat vliegend van start met een borrelhapje van bloemkool. De General Tso-bloemkool (zie kader) is gefrituurd en wordt gereserveerd met een zoetzure saus en veel sesam. Wat zouden we hier graag een hele familybucket van bestellen om mee te nemen naar de bioscoop aan de overkant. Ook ons andere voorgerecht is geslaagd. De gerookte heilbot heeft een erg sterke rooksmaak, die goed combineert met de frisse salade van knolselderij en witlof. De plakjes avocado zijn weliswaar hip, maar hoeven nou ook weer niet overal bij.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

  • Nee, ik steun mijn club in deze moeilijke tijd (59%)
  • Ja, want ik heb de wedstrijden niet kunnen zien (19%)
  • Ik twijfel, want heb het geld zelf ook hard nodig (23%)
2789 stemmen