Op Koningsdag was het op vele plekken erg druk, zoals bij de Oude Haven. Uitbraken zijn echter nog niet aan het licht gekomen.
Volledig scherm
Op Koningsdag was het op vele plekken erg druk, zoals bij de Oude Haven. Uitbraken zijn echter nog niet aan het licht gekomen. © AD

GGD ziet nog geen Koningsdageffect, minder positieve testen in Rotterdamse regio

De Rotterdamse regio telt in een week tijd nog altijd de meeste positieve testen van Nederland, maar het zijn er honderden minder. Tegelijkertijd laten ook veel minder regiogenoten zich testen, waarbij mogelijk de meivakantie een rol speelt. Opvallend: per 100.000 inwoners zijn de 19- tot 25-jarigen veel vaker besmet geraakt dan andere leeftijdscategorieën.

 1. Eurovisie Songfestival: mogelijk 48 bezoekers besmet tijdens shows in Rotterdam Ahoy

  Eurovisie Songfesti­val: mogelijk 48 bezoekers besmet tijdens shows in Rotterdam Ahoy

  Tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy zijn in totaal 48 bezoekers mogelijk besmet geraakt met het coronavirus. Dat komt neer op een gemiddelde van 1,6 per duizend festivalgangers, oftewel vijf per show, meldt Fieldlab Evenementen. Het liedjesfestijn was één van de grootschalige evenementen waar beperkt publiek werd toegelaten, met een strenge controle bij de entree. In totaal woonden bijna 30.000 personen het ESF in de Maasstad bij.
 2. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam