Volledig scherm
Van Bronckhorst eerder als trainer van ‘zijn’ SV GIO te midden van deelnemende kinderen. © Giovanni Van Bronckhorst Foundation

Giovanni van Bronckhorst en Feyenoord nu helemaal uit elkaar

Giovanni van Bronckhorst en zijn club Feyenoord gaan helemaal uit elkaar. Van Bronckhorst vertrok aan het einde van vorig seizoen als trainer, maar zijn Foundation bleef nog aan Feyenoord verbonden. Deze samenwerking stopt nu ook per 1 februari.

De partijen hebben in goed overleg met elkaar besloten een eigen koers te gaan varen, zo meldden zij in een verklaring. ,,We zijn trots op de bereikte resultaten.’’ Met het jaarlijkse Feyenoord Galadiner werd onlangs 628.470 euro opgehaald voor de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

S.V. Gio

Feyenoord en de Giovanni van Bronckhorst Foundation vonden elkaar vele jaren geleden in de wens meer te doen voor kinderen van Zuid. Van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke, die uit het onderwijs komt, richten samen S.V. GIO op. 

Onder meer in de Kuip krijgen kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand na schooltijd op een bijzondere manier les. S.V. Gio heeft drie vestigingen in Rotterdam. Twee op Zuid en een op de Erasmus Universiteit. Binnenkort wordt bekend gemaakt wat de nieuwe locatie zal worden nu S.V. GIO uit de Kuip vertrekt.

Club 1908

Feyenoord gaat verder met haar onderwijsactiviteiten, die zij samenbrengt in Club 1908 in de Kuip maar bijvoorbeeld ook in het clubhuis aan het Afrikaanderplein. Hierbij ligt de nadruk op het leren van vaardigheden die volgens de club te weinig aan bod komen in het onderwijs maar wel belangrijk zijn voor de banen van de toekomst. Zo krijgen kinderen bijvoorbeeld lessen met een robotbal, waarbij ze een robot leren programmeren in een sportomgeving.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam