Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Gladheid zorgt voor extreme drukte in Rotterdamse ziekenhuizen

De gladheid heeft vandaag voor grote drukte in de Rotterdamse ziekenhuizen gezorgd. Ook waren er meerdere ongelukken op de wegen, waardoor flinke vertraging tijdens de ochtendspits ontstond. 

Het Franciscus Gasthuis&Vlietland spreekt van ‘extreme drukte’ op de spoedeisende hulp. Het ziekenhuis had de handen vol aan mensen, voornamelijk fietsers, met botbreuken en hoofdwonden door de gladheid. 

Bij het Maasstad Ziekenhuis was het volgens een woordvoerder ‘zeker twee keer zo druk als normaal’, met kneuzingen en breuken. ,,Mensen gingen op de fiets, lopend en zelfs met de scootmobiel onderuit door de gladheid.”

Quote

Mensen gingen op de fiets, lopend en zelfs met de scootmo­biel onderuit door de gladheid

Behalve ongelukken met de fiets vanwege de gladheid, belandden er in Ridderkerk en Numansdorp ook twee auto's in het water. In Ridderkerk klom de bestuurster zelfs op de auto van haar dak. De brandweer kon haar toen met een autoladder in veiligheid brengen.

Stadsbeheer rukte gisteravond voor het eerst met al het materieel uit en strooide over de gehele route. Desondanks kon dit de ongelukken niet voorkomen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam