Volledig scherm
Koen van Dijk (l) en Gigi Valster beginnen een exclusieve ijszaak in het centrum van Rotterdam. © Marco de Swart

Glamourduo Koen en Gigi begint exclusieve ijszaak

Koen van Dijk en Gigi Valster beginnen deze zomer een ijssalon in het centrum van Rotterdam. De totstandkoming van het nieuwe bedrijf van het glamourduo uit Hillegersberg wordt meteen vastgelegd voor een reality-soap op televisie.

Visagist Koen en student Gigi werden vorig jaar een culthit door hun optreden in het tv-programma Niet Lullen Maar Poetsen, waarin ze hun flamboyante levensstijl vol champagne en botox met flair uitventen. Omroep Powned zag een nieuwe realityshow rond de Rotterdamse 'vriendinnen' wel zitten, maar na twee proefafleveringen haakte het duo af. ,,Het paste gewoon niet bij ons'', verklaart Gigi.

Niettemin komt het gedroomde eigen tv-programma er alsnog, al is nog niet bekend bij welke zender. ,,Maar de onderhandelingen zijn in een dusdanig stadium dat ik er al wat over mag zeggen van mijn manager'', zegt Gigi.

Italiaanse opa
Het idee om een ijssalon te beginnen komt van Gigi zelf. Niet dat hij nou zoveel verstand heeft van de koude lekkernij, maar zijn Italiaanse opa des te meer: hij begon bijna dertig jaar geleden ijssalon Monte Bianco op de Peppelweg, die uitgroeide tot een begrip in Schiebroek en omstreken. ,,Ik ga mijn opa dan ook zeker vragen om ons op weg te helpen.''

Het nieuwe bedrijf moet een 'high end' ijssalon worden, zoals Koen en Gigi dat noemen. Wat dat inhoudt? ,,Dat het iets hips wordt. We gaan exclusieve smaken maken zoals ijs met kaviaar, champagne en gin-tonic. Daarnaast gaat er ook een deejay draaien zodat het bijzondere sfeer krijgt.'' Een exacte plek is er nog niet. ,,Maar ik hoop dat we in de buurt van de Pannekoekstraat iets kunnen beginnen, daar past zo'n hippe zaak wel.''

De opnamen vinden pas deze zomer plaats. Eerder kan niet omdat Gigi het dan te druk heeft met zijn studie facility management. ,,De serie zal pas na de zomer worden uitgezonden'', verwacht hij.

Volg AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.

  1. Van alleenstaande vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?
    PREMIUM

    Van alleen­staan­de vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?

    Van de liefdevolle alleenstaande vader van vijf, naar ‘de man van die donatie’. De 37-jarige Rotterdammer Jay Lopez, liefkozend Papa Jay genoemd, kreeg vorig jaar een cheque van ruim 94.000 euro overhandigd door een fan van het tv-programma Een Huis Vol. Dat leverde niet alleen financiële rust, maar ook veel jaloerse blikken en afgunst op. Toch is híj niets veranderd. Papa Jay predikt nog altijd (zelf)liefde, dankbaarheid en zelfstandigheid.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam