Volledig scherm
Het 57-jarige slachtoffer wordt eerste hulp verleend, nadat hij een glasplaat op zijn schouder heeft gekregen in het trappenhuis van de voetgangerstunnel onder het spoor in Oisterwijk. © Toby de Kort

Glaszetters getuige van bizar ongeval met vallende plaat

Twee medewerkers van het Rotterdamse bedrijf RWS Glashandel zijn in het Brabantse Oisterwijk getuige geweest van een bizar ongeval. Ze zagen voor hun ogen dat een passant een vallende glasplaat op zijn schouder kreeg. ,,Een van mijn mensen kreeg die plaat ook rakelings langs zich heen,’’ zegt de directeur van het bedrijf, volgens wie zijn personeel niets te verwijten valt.  

Een 57-jarige man uit Oisterwijk liep gisterochtend nietsvermoedend door de voetgangerstunnel onder het spoor in zijn woonplaats toen de ruit naar beneden kwam. Het slachtoffer was van plan de trein te pakken naar het station in Tilburg om vervolgens met een vriend en zijn stiefzoon op Schiphol het vliegtuig naar Londen te nemen voor een voetbalwedstrijd. ,,Hij heeft gigantisch mazzel gehad”, zegt zijn reisgezel Etienne Timmermans. ,,Als hij die ruit op zijn hoofd had gehad, was het slechter afgelopen.”

Het slachtoffer liep op de trap van de vorig jaar in gebruik genomen tunnel toen de glasplaat naar beneden kwam. De medewerkers van RWS Glashandel wilden bij de lift een vermoedelijk door vandalen vernielde ruit vervangen. Die bevond zich in een rijtje met meerdere glasplaten. ,,Terwijl een van mijn mensen de trap afliep om met een lint de plaats af te zetten, kwam de laatste plaat uit het rijtje naar beneden”, vertelt de directeur van RWS. ,,Die plaat was niet vastgekit en hing los in de leuning. Met speciale keggen hoort hij aan de onderkant ook in een U-profiel vastgezet te worden. Maar we hebben die keggen niet kunnen vinden.”

Onderzoek

RWS Glashandel kent ProRail als vaste opdrachtgever. ,,Onderzoek moet het nog uitwijzen, maar zoals ik het inschat hebben mijn mensen geen richtlijnen overtreden. Deze fout moet uit de nieuwbouw komen. Wij hebben die glasplaten niet geplaatst.”

Volgens de directeur waren de twee medewerkers zeer onder de indruk. ,,Ze zaten er als twee hoopjes ellende op de stoep bij. Het had weinig gescheeld of een van mijn mensen was ook gewond geraakt: hij liep met die man naar beneden.” Het slachtoffer voelde zich gisteren niet sterk genoeg om de pers te woord te staan. Maar volgens Etienne Timmermans, die hem al in het ziekenhuis opzocht, heeft zijn vriend een andere lezing van het voorval dan de directeur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam