De GGD-medewerkers plegen vele telefoontjes om mensen te waarschuwen dat zij mogelijk besmet zijn geraakt en om de bron te achterhalen.
Volledig scherm
PREMIUM
De GGD-medewerkers plegen vele telefoontjes om mensen te waarschuwen dat zij mogelijk besmet zijn geraakt en om de bron te achterhalen. © Jan de Groen

Goed nieuws: GGD speurt weer naar bron van coronabesmetting

De GGD speurt in de Rotterdamse regio weer naar de bron van een coronabesmetting en aan wie het virus mogelijk is doorgegeven. Dit stond lang op een lager pitje vanwege de vele besmettingen. Wie een positieve test kreeg, moest zelf de mensen met wie hij nauw contact had gehad vertellen in quarantaine te gaan.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam