Volledig scherm
Een goederentrein. © ANP

Goederentreinen tussen Rotterdam en Venlo worden langer

De goederentreinen die vanuit Rotterdam naar Duitsland vertrekken en bij Venlo de grens overgaan worden langer. Spoorwegbeheerder ProRail gaat vanaf volgend jaar extra lange exemplaren van 740 meter toestaan op het spoor.

Nu nog zijn goederentreinen nog maximaal 650 meter lang. Volgend jaar al zullen de eerste 740 meter lange exemplaren over het traject gaan rijden, verwacht ProRail. Volgens een woordvoerder zal dat in het eerste jaar slechts ‘incidenteel’ gebeuren. Vanaf 2021 wordt de frequentie verhoogd, naar twee tot vier ritten per dag. ,De meest duurzame manier van transport is vervoer over het spoor”, motiveert een woordvoerder van ProRail het besluit.

In het eerste jaar zullen de treinen in één ruk, zonder tussenstops, van Rotterdam naar Venlo rijden. Dat heeft te maken met de infrastructuur van het spoor. Om passagierstreinen te kunnen laten passeren, zijn zogeheten ‘wachtsporen’ nodig waar de goederentrein zich kan opstellen. Deze wachtsporen zijn nu nog 650 meter lang en moeten dus worden verlengd om een stop mogelijk te maken, aldus de woordvoerder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8764 stemmen