Met Nijntje in de hoofdrol is ergens in Rotterdam de eerste stap gezet in de graffitistrijd voor de bekerfinale.
Volledig scherm
Met Nijntje in de hoofdrol is ergens in Rotterdam de eerste stap gezet in de graffitistrijd voor de bekerfinale. © Gijs van Delft

Graffitistrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht brandt weer los

Op een geheime muur ergens in Rotterdam is de graffitistrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht weer begonnen. Deze keer met een hoofdrol voor Nijntje, die de Dom in haar achterwerk gestoken krijgt. De twee clubs staan beide in de bekerfinale, die vooralsnog op zondag 19 april op de agenda staat.

Vier jaar geleden troffen de clubs elkaar voor de laatste keer in de bekerfinale in de Kuip. Ook toen barstte er een ware graffitistrijd los met rollen voor Bokito, Olli en de Utrechtse Kabouter. De laatste duikt vaker in vredige gedaantes op Rotterdamse muren op, maar is van een straatkunstenaar die supporter is van FC Utrecht.

De onbekende graffitikunstenaars die zondag voor Feyenoord in de weer gingen – de dag dat eigenlijk de derby tegen Sparta op het programma stond - herinneren FC Utrecht fijntjes aan de wedstrijd in 2016. Toen ging de Rotterdamse club er met de beker vandoor. Ook nu kan Nijntje weer dromen over de KNVB-beker, maar de Dom – de bekende Utrechtse toren - is volgens de graffitikunst het enige waar de supporters ooit mee zullen spelen.

Het is nu wachten op een antwoord uit Utrecht. En ook op het verdere verloop van de coronacrisis. Vooralsnog ligt de competitie in Nederland stil.

Volledig scherm
© Bernie van Unen
In 2016 speelde Bokito een belangrijke rol in de graffitistrijd.
Volledig scherm
In 2016 speelde Bokito een belangrijke rol in de graffitistrijd.
Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam