Volledig scherm
De proloog van de Tour de France over de Erasmusbrug in 2010. © ANP

Grand Départ iets dichterbij: Rotterdam heeft ‘goed gesprek’ met organisatie Tour de France

UpdateDe Grand Départ van de Tour de France is een stukje dichterbij gekomen voor Rotterdam. Burgemeester Ahmbed Aboutaleb en wethouder Sven de Langen (sport) hebben de kandidatuur van de stad toegelicht aan Christian Prudhomme, directeur van de Amaury Sports Organisation (ASO). 

Het college had zich eerder gemeld bij de ASO om de tourstart voor de jaren 2023, 2024 of 2025 te mogen organiseren. ,,Het was een goed gesprek’’, zegt De Langen. ,,Maar we moeten geduld hebben. Dat is het enige wat ik erover kan zeggen.’’ Rotterdam gaat een bid uitbrengen voor de Grand Départ.  Welk jaar het zal worden, is nog onduidelijk. 

Directeur Hans den Oudendammer van Rotterdam Topsport was ook bij het gesprek aanwezig. Hij schat de kansen voor Rotterdam in als ‘hartstikke groot’.  ,,De organisatie komt niet voor niks naar Rotterdam. Ze stelde het zeer op prijs dat Rotterdam zich opnieuw kandidaat stelt. We zijn een zeer kansrijke stad en bovendien de enige kandidaat in Nederland.’’ 

Rotterdam Topsport gaat nog dit jaar aan de slag met een plan voor de Tourstart. ,,We gaan in gesprek met de stad’’, vertelt Den Oudendammer. ,,We verzamelen veel ideeën en denken na over etappes en routes. Dit plan wordt dan later gepresenteerd aan de organisatie van de Tour de France.’’ 

Ook wethouder De Langen liet eerder weten dat hij denkt dat Rotterdam een goede kans maakt om de start van het wielerevenement binnen te slepen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam