Volledig scherm
PREMIUM
Metropolis levert doorgaans een volle bak op. ,,De helft van het publiek bestaat uit fanatieke muziekliefhebbers, de andere helft uit Rotterdammers uit de wijk die met hun hele gezin naar het terrein komen.'' © Stéphan Reket

Gratis festival Metropolis wil nooit meer weg uit Zuiderpark

Het beste waarvan je nog nóóit hebt gehoord. Dat was jaren lang de insteek van Metropolis in het Rotterdamse Zuiderpark. Totdat iedereen ging downloaden, streamen en alles veranderde. Het festival dat nieuw talent voorschotelt, vond zichzelf opnieuw uit.

Aan ideeën de afgelopen jaren geen gebrek. Een betaald festival? Of een verhuizing naar een ander deel van de stad? Het passeerde achter de schermen van het dik dertig jaar oude gratis festival Metropolis tijdens vergaderingen allemaal de revue. Zoals Metropolis ook verschillende directeuren aan boord had, die allemaal zo hun eigen visie hadden op hoe het verder moest met het bekendste gratis popfestival van de regio. Het ene idee was nog spannender dan het andere.

  1. Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Een gevalletje échte clubliefde: als je het vliegtuig mist, dan stap je gewoon in de auto om Feyenoord in Portugal aan te moedigen. Fred Wigman (54) en zijn zoon Tim (19) uit Zwijndrecht zouden woensdag in ongeveer 2,5 uur naar Portugal vliegen. Maar file én een verkeerde afslag 's morgens gooiden roet in het eten. Dus karden ze in één ruk door naar Porto. Want zo'n wedstrijd mag je natuurlijk niet missen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
5065 stemmen