Volledig scherm
© anp

'Grievende' tweet Leefbaar ergert coalitiegenoot D66

Een tweet van raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam is coalitiegenoot D66 in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Van Elck gebruikt onnodig grievende en ongepaste woorden om duidelijk te maken dat een muziekleraar wat hem betreft het land moet verlaten'', zegt integratiewoordvoerder Robin de Roon. ,,D66 distantieert zich daar nadrukkelijk van.''

Van Elck liet via de digitale berichtenservice weten dat de in Indonesië geboren muziekdocent Harimada Kusuma van het Rudolf Steiner College gehoor moet geven aan de oproep van de IND om na twaalf jaar terug te keren naar zijn vaderland. 'Harimada Kusuma de nieuwe Mauro. Met de muziek mee naar het land van herkomst svp!', tweette Van Elck.

Honderden leerlingen protesteerden donderdag tegen Kusu-ma's dreigende uitzetting. De Roon: ,,Het is nu geen hommeles in de coalitie en het staat Van Elck vrij zich te uiten. Maar de wijze waarop keuren wij af.'' D66 ergerde zich eerder al groen en geel aan harde uitspraken van Van Elck in de 'bed, brood en bad'-discussie.

Volg AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (22%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (13%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
4029 stemmen