In het huisje op de plas ontving Roy B.  Orlando. In de plas werd het lichaam van de Rotterdammer gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
In het huisje op de plas ontving Roy B. Orlando. In de plas werd het lichaam van de Rotterdammer gevonden. © Frank de Roo

Grindr-bezoekers bereiden samen aangifte voor tegen Roy B.

Bezoekers van de datingsite Grindr melden dat Roy B. (27) - die aan de dood van Orlando Boldewijn wordt gelinkt - zich daar al jarenlang misdraagt door jongemannen die hem afwijzen te bedreigen met onder meer verkrachting en hen op agressieve wijze te stalken.

Bloemen voor Orlando Boldewijn.
Volledig scherm
Bloemen voor Orlando Boldewijn. © ANP

Door daar gezamenlijk aangifte van te doen willen ze de politie de andere kant laten zien van de Hagenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam. 

De verdachte stond tot de dood van Orlando in de wijk Ypenburg, waar hij bij zijn ouders woont, bekend als een ‘vrolijke visfanaat’ die met zijn zelfgebouwde, drijvende vissershuisje dagen en nachten op de plas de Blauwe Loper doorbracht. Hij sliep er ook en het huisje was van alle gemakken voorzien. Roy B. stelde zijn bootje zelfs beschikbaar aan de politie voor het doen van bodemonderzoek van de plas, ging zelf mee en manifesteerde zich als een behulpzaam burger.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam