Volledig scherm
© AD

Groen vmbo-onderwijs blijft toch behouden voor Rotterdam

Vmbo'ers hoeven voor groen onderwijs tóch niet Rotterdam uit. Het nieuwe Vak College Hillegersberg komt volgend schooljaar met groene vakken als oplossing voor het sluitende Wellantcollege. De schoolbesturen hebben hier afspraken over gemaakt.

De school aan de Bosdreef moet sluiten vanwege de hoge kosten en het kleine leerlingenaantal. Dit werd begin oktober duidelijk, vlak na de start van het nieuwe schooljaar. Terwijl alle mbo-leerlingen vanaf volgend schooljaar elders worden ondergebracht, was een soortgelijke oplossing voor de vmbo'ers niet vindbaar. 

Gesprekken over samenwerkingen met andere scholen leverden niks op. Nu komen de schoolbesturen met een andere oplossing. Vanaf volgend schooljaar neemt Vak College Hillegersberg de taak op zich om het groen vmbo-onderwijs in Rotterdam in leven te houden. 

Samenwerking
Een samenwerking met het Rudolf Steiner College, de voorkeur van veel ouders, is op korte termijn niet mogelijk gebleken en daarom van de baan. Ouders van de leerlingen op het Wellantcollege zijn vanmiddag op de hoogte gebracht. 

Marcel Pol, voorzitter van de Ouderraad, is blij dat het groene vmbo-onderwijs blijft bestaan. Toch maakt hij zich zorgen. ,,Ze willen het groene pakket in tweeën splitsen," vertelt hij. ,,Daar ben ik geen voorstander van."

Ook vraagt Pol zich af hoe de groene route bij Vak College Hillegersberg eruit zal zien. ,,Daar zijn geen buitenvoorzieningen terwijl die het belangrijkst zijn." Volgens een woordvoerder van het Wellantcollege wordt er gekeken naar voorzieningen buiten school, bijvoorbeeld een kinderboerderij in de omgeving. De afspraken tussen de scholen worden binnenkort toegelicht tijdens een ouderbijeenkomst.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam