Volledig scherm
Er willen behoorlijk wat mensen een kijkje nemen op het containerschip. © AD

Groot containerschip naast Maritiem Museum trekt veel bezoekers

In de haven naast het Maritiem Museum meerde vandaag een containerschip aan van Danser Group. Wie wil mocht er een kijkje nemen. Ook morgen komt op uitnodiging een flink schip de haven in.

De ‘Alsace-Hollande’ ging vanochtend voor anker in de Leuvehaven en trok meteen al de aandacht. De hele dag komen groepjes mensen even een kijkje nemen, niet alleen Rotterdammers, maar ook veel toeristen zijn onder de indruk van het schip.

Volledig scherm
Om ruimte te maken voor het schip, moesten andere schepen de Museumhaven tijdelijk verlaten. © AD

Morgen is de ‘Eiger-Nordwand’ te gast. Die is net als de 'Alsace-Hollande' 200 meter lang, ruim 10 meter breed en heeft ruimte voor 350 containers. Beide zijn zo groot, dat de andere schepen in de haven tijdelijk ergens anders aan de steiger moeten. 

Volledig scherm
Het schip beslaat bijna de hele haven. © AD
 1. Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied Logo AD+
  Commentaar

  Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied

  Wie op deze plek een somber verhaal verwacht over de Rotterdamse haven en de uit zicht rakende milieudoelen, die heeft het mis. Natuurlijk is het cynisch dat de fossiele hoofdstad van West-Europa een klimaatcentrum van de Verenigde Naties mag huisvesten en het klopt dat de daden van de bedrijven ver achterblijven bij de woorden die zij wijden aan groene ambities. Dat is geen reden om te sippen over de haven. Die redt zich wel.
 2. Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

  Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

  De tweede aflevering van de politieserie Flikken Rotterdam die vanavond is uitgezonden, is gebaseerd op twee waargebeurde misdrijven: de geruchtmakende moord op Farida Zargar (21) uit Spijkenisse in 2010 en een bizarre fraudezaak die Rotterdammer Steven Rijsdijk (28) in 2013 het leven kostte. Het scenario is geschreven door Vlaardinger Raymond Kolsteren, de politieman die destijds bij de onderzoeken betrokken was.