Vanaf dinsdag gaat waterschap Hollanse Delta de visstand onderzoeken, te beginnen bij de Gaatkensplas en Koedoodse Plas in Barendrecht. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Vanaf dinsdag gaat waterschap Hollanse Delta de visstand onderzoeken, te beginnen bij de Gaatkensplas en Koedoodse Plas in Barendrecht. Foto ter illustratie. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Groot onderzoek naar visstand in Barendrecht en de Zuid-Hollandse eilanden

Waterschap Hollandse Delta begint dinsdag in Barendrecht met een groot onderzoek naar de visstand op het eiland van IJsselmonde, de Zuid-Hollandse eilanden en het eiland van Dordrecht. Gekeken wordt hoeveel vissen in het water leven, welke soorten en hoe hun conditie is. 

  1. Jagers gaan honderden reeën afschieten vanwege toenemend aantal ongelukken in verkeer
    PREMIUM

    Jagers gaan honderden reeën afschieten vanwege toenemend aantal ongelukken in verkeer

    Jagers gaan de komende jaren honderden reeën schieten in Zuid-Holland. De populatie in onder meer de Hoeksche Waard, op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten neemt sterk toe. Dit leidt volgens cijfers van de Faunabeheereenheid Zuid-Holland tot een flinke stijging van het aantal aangereden dieren. Het afschieten van de reeën gebeurt waarschijnlijk vanaf oktober. De provincie stelt dat het plan aan de eisen voldoet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam