Volledig scherm
Zicht op Feyenoord City, met de huidige Kuip en in de verte het nieuwe stadion. © OMA

Grootste deel van bouwplek nieuw Feyenoordstadion aangekocht

Het grootste deel van het gebied waar het nieuwe stadion van Feyenoord moet verrijzen, is in handen van de stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas. Onlangs werd een perceel van 6200 vierkante meter aangekocht van Cairn Real Estate. ,,Met andere grondeigenaren in het gebied vinden nog onderhandelingen plaats’’, zegt een woordvoerder van Feyenoord City.

De stichting praat ook met huurders van bedrijfspanden over verhuizingen naar een nieuwe locatie. Daarbij is ook de gemeente Rotterdam betrokken. Een van de betreffende ondernemingen is TLR International Laboratories, waarmee nog geen overeenstemming is bereikt. Recent werd besloten om mede om die reden de eerste paal van de geplande voetbaltempel een jaar uit te stellen tot april 2021.

De stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas is opgericht om de grondexploitatie en het uitgeven van de kavels voor onder andere de woningen, een hotel en andere commerciële functies voor fase 1 van Feyenoord City ter hand te nemen. Een nieuw multifunctioneel voetbalstadion is een belangrijk onderdeel hiervan. De eerste fase van Feyenoord City omvat verder ruim 1700 woningen, 41.750 vierkante meter overig vastgoed en ruimte voor circa 2250 parkeerplaatsen.

Masterplan

Architectenbureau OMA is inmiddels in de weer met het masterplan voor het geplande stadion. Ook aan de bijbehorende grondexploitatie wordt gewerkt. ,,De milieuonderzoeken die nu lopen, worden hierin meegenomen’’, aldus de zegsman.

Het masterplan wordt naar verwachting deze zomer aan de gemeenteraad gepresenteerd. De bedoeling is dat  het bestemmingsplan voor Feyenoord City eind dit jaar ter visie wordt gelegd, net als de omgevingsvergunning voor de toekomstige thuishaven van Feyenoord. In april 2024 is de oplevering gepland.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9429 stemmen