In totaal werden 5.048 pakketten van ongeveer 1 kilogram cocaïne ontdekt in de haven van Limón.
Volledig scherm
In totaal werden 5.048 pakketten van ongeveer 1 kilogram cocaïne ontdekt in de haven van Limón. © REUTERS

Grootste drugsvangst ooit in Costa Rica: géén sierbloemen, maar 5 ton coke bedoeld voor Rotterdam

updateDe politie in Costa Rica heeft naar eigen zeggen de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het land gedaan. In de haven van Limón onderschepte ze meer dan 5000 kilo cocaïne, die op het punt stond verscheept te worden naar Rotterdam.

In totaal werden 5.048 pakketten van ongeveer 1 kilogram cocaïne ontdekt in de haven van Limón. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Michael Soto Rojas zaten de drugs verstopt in een container met sierbloemen. De verdachte container werd vrijdag al opgemerkt. Gisteren werd hij doorzocht en deed de politie de enorme cocaïnevangst. Een 46-jarige Costa Ricaanse verdachte is opgepakt.

Limón was altijd een exporthaven voor ananas, bananen, suiker en koffie. Maar de afgelopen jaren is het afgelegen havengebied erg populair geworden onder drugssmokkelaars, zeker sinds andere landen in de regio de strijd tegen drugs hebben opgevoerd.

  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam