Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © David Rozing

Grootste lab van de regio test of iemand corona heeft gehad: ‘Antistoffen geen bewijs voor immuniteit’

Diagnostisch centrum Star-shl, met een nieuw groot laboratorium in Rotterdam, biedt vanaf woensdag een test op antistoffen aan waaruit blijkt of iemand al dan niet corona heeft gehad. De test is voor mensen die werken in sectoren waarin het belangrijk is om te weten of ze ziek zijn geweest, zo stelt een woordvoerder. ,,Denk aan de zorg, maar ook aan een school of tandartsenpraktijk.’’

Star-shl, actief in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant, neemt al veel testen af om te zien of een persoon op dat moment corona heeft. Daarbij wordt met een wattenstaafje een monster afgenomen. Nu is er ook de serologische antistoffentest, waarbij het bloed uitwijst of een persoon al dan niet besmet is geweest met Covid-19.

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam