Volledig scherm
De politie vond 2800 kilogram hennep, verstopt in bloempotten. © Openbaar Ministerie

Grote drugsvangst na oppakken douanier

Mede door het oppakken van de 54-jarige douanier Gerrit G. uit 's-Gravenzande is in de Rotterdamse haven een henneptransport van 2800 kilo onderschept. Het Openbaar Ministerie heeft vandaag laten weten dat deze partij een waarde van bijna tien miljoen euro had en inmiddels is vernietigd.

De 54-jarige Gerrit G. werd op vrijdag 17 april aangehouden nadat er in een container 400 kilo cocaïne was gevonden. De douanier wordt ervan verdacht de invoer van drugs via de Rotterdamse haven te hebben gefaciliteerd.

Filippijnen
Na zijn aanhouding leidde het onderzoek woensdag 6 mei tot de vondst van de grote partij hennep in een container in de Rotterdamse haven. De container met 2800 kilo hennep, verstopt in bloempotten, kwam in de nacht van 5 op 6 mei aan uit de Filippijnen. De container was bestemd voor een groothandel in bloemen en planten in 's-Gravenzande.

Na de vondst van de hennep werd op 19 mei een 57-jarige man uit 's-Gravenzande aangehouden. Bij hem werd onder meer geld in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet. De man uit 's-Gravenzande wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6159 stemmen