Mensen houden zich keurig aan de nieuwe cirkels die op het gras zijn gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen houden zich keurig aan de nieuwe cirkels die op het gras zijn gezet. © Frank de Roo

Grote drukte in Rotterdamse parken, maar iedereen ligt keurig in zijn eigen cirkel

Het idee - overgewaaid uit New York - om grote witte cirkels op het gras te maken om aan te geven waar je mag liggen, lijkt te werken. Het is op deze warme Hemelvaartsdag druk in de Rotterdamse parken, maar mensen blijven keurig binnen de lijnen.

De lijnen werden gisteren pas op het gras gezet, maar vandaag is het alsof ze er altijd al waren. Zonder er al te veel over na te denken, lopen stellen, groepjes vrienden en gezinnen naar de lege cirkels. Als die er niet zijn, zoeken ze verderop verder. 

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam