Volledig scherm
Muizen teisteren de Markthal. © ANP / Fotomontage AD

Grote schoonmaakactie begin van offensief tegen muizen in Markthal

De Markthal wil korte metten maken met de muizenplaag in de Rotterdamse koopkathedraal. Deze week al begint een grote schoonmaakactie, die enkele dagen zal duren, zo is vanmiddag afgesproken tussen de Markthal-directie en de ondernemers. ,,Dat schoonmaken zal na sluitingstijd plaatsvinden’’, zegt directeur Marcel Kroes.

Daarnaast zullen experts in kaart brengen waar het ongedierte zich ophoudt. Zij zullen toezicht houden op de grote schoonmaak en individuele kooplieden voorlichten over hygiëne. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gevraagd aan te schuiven en de bestrijders van de plagerige knagertjes van tips te voorzien.

Verder moet de Markthal beter ‘muizenproof’ worden gemaakt. De gaatjes en kiertjes waardoor de diertjes gemakkelijk naar binnen kunnen glippen, worden dichtgestopt. Om deze plekken op te sporen, wordt de inzet van infraroodcamera’s overwogen. ,,De voorbereidingen zijn reeds bezig, de planning wordt gemaakt, want dit alles kan natuurlijk niet in één keer’’, stelt Kroes.

Overlast

Secretaris Mark Kolster van de Markthal Ondernemers Vereniging (MHOV) benadrukt dat ook de gemeente Rotterdam een steentje moet bijdragen. Het gaat dan om het bestrijden van de overlast van ratten in de directe omgeving van het complex, bijvoorbeeld op het grasveldje bij de Hoogstraat. ,,Dat is echt een probleem. En de verantwoordelijkheid van de stad.’’

Kroes herhaalt dat het proper houden van de hal prioriteit nummer één is. ,,Er moet het besef zijn dat als je de boel niet goed schoon houdt, er altijd wat kan gebeuren op het gebied van ongedierte.’’ 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam