Olaf Oude Kamphuis kan niet meer voor zichzelf zorgen en leeft in een vervuild huis.
Volledig scherm
Olaf Oude Kamphuis kan niet meer voor zichzelf zorgen en leeft in een vervuild huis. © Arie Kievit

Grote verontwaardiging over ‘mensonwaardig’ lot Olaf (49), maar hulp komt eraan: ‘Dit is zo schrijnend’

Het verhaal van de alleenstaande en verstandelijk beperkte Olaf Oude Kamphuis (49), die zichzelf na een ziekenhuisopname niet meer kan verzorgen en door instanties aan zijn lot wordt overgelaten, veroorzaakt grote verontwaardiging. Wethouder Sven de Langen wil dat er snel een oplossing komt voor Oude Kamphuis. 

25 reacties

 • Sonja Koerten

  7 maanden geleden
  Dit is echt schijnend dat deze man zo aan zijn lot wordt over gelaten geen ene instantie die te hulp schiet om zijn huis schoon te maken. Hij kan ook niet normaal revalideren waar hij wel recht op heeft na zo'n operatie. Hoop dat Hugo en andere partijen dit lezen en hier eindelijk eens wat aan gaan doen. dit mag toch in ons land niet voorkomen dat mensen zo aan hun lot over gelaten worden en niemand iets doet om deze mensen die hulp nodig hebben ook te helpen.
 • Yoshua Kreukniet

  7 maanden geleden
  Leuke vrienden heeft deze man, tafel staat vol etensresten. Ze komen wel chinees brengen, maar de bakjes van tafel afruimen is te veel gevraagd. Er zijn natuurlijk miljoenen mensen in dit land in dezelfde situatie. Zijn vrienden hadden gewoon de tafel moeten opruimen in plaats van de media in te schakelen, dat kost meer tijd dan opruimen en een doek over de tafel. We leven in een participatie maatschappij, dan moet je voor elkaar zorgen en niet afschuiven naar de overheid.
 • G. Schouls

  7 maanden geleden
  Zeer schrijnend, kunnen de “vrienden” geen afval meenemen wanneer zij weer weggaan als zij eten gebracht hebben, te moeilijk🤔, te zwaar🤔, en de salontafel leegruimen en daar de computer opzetten, mijn inziens geen vrienden, even eten neerzetten en zo snel mogelijk wegwezen, kijk maar hoe je het red
 • JOHN MULDER

  7 maanden geleden
  John Mulder @Karin Arman: een dementerende man van 89 jaar die nog op zichzelf woont? Voor dementerende mensen zijn er goede voorzieningen met de juiste zorg, ook ‘s nachts. Ook voor uw zwaar dementerende vader. Een dementerende allen staande kan een bedreiging voor zichzelf worden. Een lege pan op het vuur is geen uitzondering.
 • Toine van den Hout

  7 maanden geleden
  Sorry hoor te gek voor woorden dat zoiets hier nog kan gebeuren als je jong bent gaan deze dingen aan je deur voorbij Maar bij het ouder worden houd je veel meer rekening met wat erin je heen gebeurd dat is echt zo maar het neemt niet weg dat deze dingen elke dag gebeuren maar ook steeds in grotere getale lijkt het wel dus zeg ik kom gemeenschap ff allemaal de schouders eronder voor een betere leefgemeenschap

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Menstruatieverlof voor medewerkers, wat vind jij ervan?

Menstruatieverlof voor medewerkers, wat vind jij ervan?

 • Goed idee. Het wordt tijd dat deze klachten serieus worden genomen. (35%)
 • Het maakt mij niet uit. Ik heb er geen last van. (11%)
 • Slecht plan. Werkgevers zullen vrouwen minder vaak aannemen. (54%)
1258 stemmen