Amina Hussen maakt iedere dag een video die ze naar honderden vrouwen stuurt om hen een hart onder de riem te steken en ze te vertellen dat ze niet alleen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Amina Hussen maakt iedere dag een video die ze naar honderden vrouwen stuurt om hen een hart onder de riem te steken en ze te vertellen dat ze niet alleen zijn. © Sanne Donders

Grote zorgen over Rotterdamse vrouwen: telefoon van Amina Hussen staat hele dag roodgloeiend

Kwetsbare vrouwen hebben nu meer hulp nodig dan ooit. Dat constateert Amina Hussen van Krachtvrouwen Oude Westen in Rotterdam. Met honderden vrouwen onderhoudt zij dagelijks contact. Zij hebben moeite om rond te komen of verkeren in een slechte thuissituatie. ,,Ik vrees voor hun toekomst.”

Voor de coronacrisis kwamen bij Krachtvrouwen Oude Westen dagelijks zo’n honderd vrouwen over de vloer. Gewoon voor de gezelligheid, om met elkaar te eten of deel te nemen aan een van de activiteiten. Die activiteiten worden georganiseerd om vrouwen uit een sociaal isolement te halen. Het zijn vaak vrouwen die de taal niet goed beheersen en oorspronkelijk uit een ander land komen. ,,Door samen te komen, leer je van elkaar. Je leert hier onderdeel te zijn van de maatschappij en de geweldige stad Rotterdam’’, vertelt Amina Hussen, die tien jaar geleden met dit initiatief begon.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam