Het kind was met haar ouders te gast op de AidaPrima, een cruiseschip dat sinds 2016 pendelt tussen Hamburg, Rotterdam, Zeebrugge, Le Havre en Southampton.
Volledig scherm
Het kind was met haar ouders te gast op de AidaPrima, een cruiseschip dat sinds 2016 pendelt tussen Hamburg, Rotterdam, Zeebrugge, Le Havre en Southampton. © DGzRS

Hachelijk avontuur op zee: reddingswerkers halen ziek kind (1) van boord AidaPrima

Een 1-jarig kind dat meereisde op een cruiseschip dat onderweg was van Hamburg naar Rotterdam, heeft zondag angstige momenten beleefd. De peuter was zo ziek geworden, dat ze aan boord niet geholpen kon worden. De bemanning deed een noodoproep, waarop Duitse reddingswerkers het meisje van boord haalden en met een reddingsboot naar een ziekenhuis brachten.

 1. Eindelijk weer muziek en theater, maar pret is van korte duur: ‘We hebben ons punt gemaakt’
  PREMIUM

  Eindelijk weer muziek en theater, maar pret is van korte duur: ‘We hebben ons punt gemaakt’

  Theater Walhalla opende woensdag de deuren tijdens de landelijke actie Kapsalon Theater. Na een halfuur kwamen handhavers aan de deur om een waarschuwing te geven. De actie was ‘illegaal’, maar volgens directeur Rachèl van Olm hard nodig. ,,We vallen overal buiten. Als er een persconferentie is geweest, weet ik nog niks. Dan moet ik opzoeken wat er met de culturele sector gaat gebeuren.’’
 2. Docent Renee (60) doet loeizware bergbeklimming voor Cliniclowns: ‘Kan wel last krijgen van hoogteziekte’
  PREMIUM

  Docent Renee (60) doet loeizware bergbeklim­ming voor Clini­clowns: ‘Kan wel last krijgen van hoogteziek­te’

  De Passo dello Stelvio in de Italiaanse Alpen is één van de zwaarste beklimmingen in de wielersport. Het parcours kent maar liefst 48 haarspeldbochten. Je ploetert 24 kilometer omhoog om bijna 2000 meter hoogteverschil te overwinnen. Docent Renee van der Spoel (60) van het Accent Capelle waagt zich tijdens de Alpentocht aan de helse klimpartij om geld in te zamelen voor Cliniclowns.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam