Volledig scherm
De rechtbank legde Adhley C. zes maanden cel en ontzegging van de rijbevoegdheid voor drie jaar op. © ANP XTRA

Half jaar cel voor dollemansrit
en vlucht na aanrijding

De 26-jarige Rotterdammer Adhley K. heeft een celstraf van zes maanden opgelegd gekregen voor het veroorzaken van een aanrijding en het weglopen van de plaats van het ongeval. De man had geen rijbewijs, was onder invloed van drugs en drank en reed met een veel te hoge snelheid.

De verdachte scheurde op 22 augustus 2017 over de Beukelsdijk in zijn woonplaats, raakte daar een stoeprand, vloog over de middenberm en klapte frontaal op een tegenligger. De bestuurder van de auto liep een gebroken borstbeen op. Adhley K. werd lichtgewond door omstanders uit zijn auto gehaald, maar ging er vervolgens direct vandoor.

De verdachte gaf twee weken geleden tijdens de rechtszaak problemen met zijn vriendin als excuus op. Hij had nooit een rijbewijs gehaald, maar stapte de bewuste dag toch zwaar onder invloed in een geleende auto. ,,Het had veel erger af kunnen lopen’’, oordeelde de officier van justitie. ,,Ik ben schuldig’’, erkende de man. ,,Iets anders kan ik er niet van maken. Het had niet zo mogen lopen. Het spijt me.’’

Excuses

De excuses maakten weinig indruk op de officier van justitie. Een dag voor de aanrijding was de verdachte al aangehouden voor rijden onder invloed. En hij was al twee keer eerder veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs.

De officier van justitie eiste zes maanden cel en een rij-ontzegging voor de duur van vijf jaar. ,,Hij mag vijf jaar niet achter het stuur van een auto stappen, zelfs niet in een lesauto’’, stelde de aanklager. Aan de gevangenisstraf heeft de rechtbank niet getornd. De rij-ontzegging is iets lager uitgevallen. Die geldt voor drie jaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8417 stemmen