Volledig scherm
De marechaussee controleert vrachtwagens in Hoek van Holland op mensensmokkel. © ANP

Half jaar cel voor Rotterdamse mensensmokkelaar

De 40-jarige Rotterdammer Michael G. is vandaag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor zijn betrokkenheid bij een mislukte poging om een Iraanse vrouw en haar twee kinderen van 4 en 10 jaar oud naar Engeland te smokkelen. 

De Rotterdammer bekende voor een bedrag van 1500 euro het drietal tweeënhalve week te hebben ondergebracht in zijn woning in De Esch. Vervolgens bracht hij het gezin met zijn vriendin in een gehuurde auto naar de ferry in Hoek van Holland. Daar overhandigde hij vervalste Griekse paspoorten aan de douane, waarna de mensensmokkel uitkwam.

Op verzoek van een buiten beeld gebleven mensensmokkelaar maakte de Rotterdammer een pasfoto van één van de kinderen en stuurde die met het vervalste paspoort naar Griekenland om het reisdocument aan te laten passen. Een ‘zwager’ van de ongewenste emigrante was uit Engeland gekomen om het transport van haar en de kinderen te begeleiden. ,,Ik had schulden en wilde die vrouw en kinderen helpen,’’ verklaarde Michael G. Justitie eiste eerder 15 maanden gevangenisstraf.

G. bekende enige tijd geleden ook al een vrouw van Calais naar Dover te hebben gesmokkeld en te zijn veroordeeld voor drugsdelicten en huiselijk geweld.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam