Volledig scherm
De Rotterdamse Club Blu langs de A20. © AD

Handgranaat voor de deur van Club Blu: ‘Het is weer bingo’

Het is weer raak bij de Rotterdamse Club Blu langs de A20. Daar werd afgelopen nacht een handgranaat voor de deur gevonden. De politie doet onderzoek.

‘Het is weer bingo’, was het eerste dat clubmanager Tease dacht toen hij hoorde dat afgelopen nacht rond 2.45 uur een handgranaat voor de deur van zijn club werd gevonden. Bij de politie werd melding gedaan. Het explosief, dat op de trap voor de deur van de ingang lag, is onschadelijk gemaakt door de EOD. Die is direct ter plaatse gekomen. De politie doet verder onderzoek. De club was gesloten toen het explosief werd gevonden.

De afgelopen tijd werd meerdere keren een handgranaat aangetroffen in Rotterdam. Twee handgranaten bij waterpijpwinkel ‘Souvenirtje en meer’ op de Schiedamseweg en vijf dagen later ontplofte een handgranaat bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk. Een politiewoordvoerder kan niet zeggen of er gedacht wordt aan een verband. ,,Maar we nemen het uiteraard mee in ons onderzoek.’’

De club wordt niet gesloten door burgemeester Aboutaleb, laat zijn woordvoerder weten. Dat gebeurde na eerdere incidenten wel. 

Vuurwapen

Uit welke hoek dit komt, weet de clubmanager niet, zegt hij. In december 2017 moest de tent aan de Prins Alexanderlaan twee weken dicht nadat een handgranaat op het parkeerterrein werd gevonden, iemand een vuurwerkbom tegen het pand gooide en de gevel besmeurd werd met graffiti. Het dieptepunt: er werd met een vuurwapen op de deur van de club met de kenmerkende koepel geschoten. De gigantische club, waar feesten worden gegeven met bekende artiesten, moest daarna nog maanden dicht. 

Toen gaf de eigenaar aan dat criminelen hem probeerden af te persen. ,,Nu hebben we helemaal geen signalen. Geen sms’jes, telefoontjes of andere rare dingen’’, zegt Tease. ,,Het zijn gewoon laffe mensen die dit doen. Je hoort het steeds vaker. Een reden kan ik niet bedenken, dat wordt speculeren. Maar het zou me niet verbazen als het iemand is die bijvoorbeeld niet naar binnen mocht of eruit is gezet en uit boosheid wraak komt nemen. Gelukkig zijn er camerabeelden. Die worden door de politie bekeken.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam