Je zou er zo voorbij lopen, maar in dit hoekpandje op de Putselaan op Rotterdam-Zuid gebeuren lekkere dingen. Eigenaresse Halime van Hanimeli as Evi staat elke ochtend om vijf uur op om alle Turkse heerlijkheden te bereiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Je zou er zo voorbij lopen, maar in dit hoekpandje op de Putselaan op Rotterdam-Zuid gebeuren lekkere dingen. Eigenaresse Halime van Hanimeli as Evi staat elke ochtend om vijf uur op om alle Turkse heerlijkheden te bereiden. © Frank de Roo

Hanimeli as Evi is een Turkse parel op Zuid

Gouden PollepelIk hou van Zuid maar eerlijk is eerlijk: de Putselaan is niet de plek waar je heen gaat om gezellig te doen. En met uitzondering van delicatessenzaak La Española is het voor culi's al helemaal geen bedevaartsoord. Maar wacht...!

Praktisch
Hanimeli as Evi, Putselaan 35, Rotterdam, (010) 8453441, facebook.com/hanimeleasevi
Open: dagelijks 09.00-14.00 uur, zaterdag gesloten. Zondag vanaf 09.30 uur
Prijzen: buffet 10 euro per persoon, inclusief thee, water en sap
Afgerekend: 22 euro
Bijzonderheden: ook koffie en fris, alles is halal

Uitgerekend in deze straat ging mijn gezelligheidsradar af. In een flits reden we het hoekpandje voorbij, maar een professioneel culi-snuffelhond heeft aan een snelle blik op volle tafeltjes met eenvoudige geblokte tafelkleden genoeg: hier zaten mensen te genieten. En dat hier is Hanimeli as Evi, een Turkse ontbijt- en lunchzaak met een onbeperkt buffet voor slechts 10 euro. Op een donderdagochtend tegen elf uur stappen we binnen. Het zit propvol.

Moeders met kinderen, werklieden met snelle trek, kletsende buurvrouwen, kantoorvolk: in de buurt weten ze Hanimeli inmiddels al te vinden. We hebben nog net een plekje voor twee aan een van de lange tafels. De zaak is eenvoudig en netjes ingericht met veel glanzend wit, orchideeën voor de ramen en rode plastic stoelen. Het buffet is uitgebreid. Er staan ketels met sterke Turkse thee en heet water om die aan te lengen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

  • Nee, ik steun mijn club in deze moeilijke tijd (59%)
  • Ja, want ik heb de wedstrijden niet kunnen zien (18%)
  • Ik twijfel, want heb het geld zelf ook hard nodig (23%)
2791 stemmen