Volledig scherm
De 17-jarige Hans mocht dit weekend meelopen met de politie. © Politie Rijnmond-Oost

Hans (17) voorkomt diefstallen Capelle en mag met politie op pad

De 17-jarige Hans mocht zaterdag een dienst meedraaien met de politie als dank voor zijn hulp. Dankzij hem kon de politie twee inbrekers oppakken die het op woningen in ‘s-Gravenland in Capelle aan den IJssel hadden gemunt.

Op de bewuste avond zag een politieagent twee mannen lopen in de Capelse wijk ‘s-Gravenland die er verdacht uitzagen. Het zag er naar uit alsof de mannen bijzonder veel aandacht hadden voor huizen in de woonwijk. Omdat de agent niet aan het werk was, maar in zijn vrije tijd aan het hardlopen was, schoot hij de 17-jarige Hans aan die daar in de buurt liep met zijn hond.

Zelf liep de agent in felgekleurde hardloopkleding dus hij viel te erg op om de jongens achterna te gaan. Hij vroeg Hans daarom om dat voor hem te doen. Hans twijfelde geen moment en volgde de twee verdacht uitziende mannen, met de agent in zijn kielzog.

Inbrekersgereedschap

Ondertussen werden de dienstdoende agenten ingeschakeld en werden die naar de locatie gestuurd waar de mannen zich toen bevonden. De mannen konden worden aangehouden en bleken in bezit te zijn van inbrekersgereedschap.

De politie nam Hans zaterdag mee tijdens een dienst als bedankje. Hij kreeg een rondleiding op het politiebureau in Capelle en reed mee met de nooddienst.