Veel fietsers snijden de route tussen de Coolsingel en de West-Kruiskade af door over het Stadhuisplein en de Korte Lijnbaan te rijden, dwars door het voetgangersgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel fietsers snijden de route tussen de Coolsingel en de West-Kruiskade af door over het Stadhuisplein en de Korte Lijnbaan te rijden, dwars door het voetgangersgebied. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Hardleerse ‘stoepfietsers’, pas maar op: ‘Genoeg gewaarschuwd, de maat is vol’

De ‘stoepfietsers’ in Rotterdam zijn gewaarschuwd. Handhavers van de gemeente Rotterdam gaan extra controleren in de binnenstad. Nu het weer drukker is met winkelend publiek, komen er veel klachten binnen over de talloze fietsers, steppers en scooterrijders die gevaarlijk tussen het publiek door racen. Dat gaat soms maar net goed.  

3 reacties

 • R Prins

  1 jaar geleden
  Ik snap dat waarschuwen ook niet zo goed, het staat al jaren in de wet dat fietsen op het trottoir niet mag. Die tolerantie waar wij zo bekend om staan breekt ons nog eens op. Een hoop overtredingen zijn zo vaak door de vingers gezien dat een weg terug naar goed fatsoen onmogelijk lijkt.
 • wim koelewijn

  1 jaar geleden
  De kreet "genoeg gewaarschuwd" doet mij de wenkbrauwen fronsen....waarom waarschuwen en niet gelijk een boete op het voorhoofd plakken ? We weten dat we niet op de stoep mogen fietsen.."pas op! U mag niet op de stoep fietsen ! Stop met al die tolerantie op dit soort overtredingen..we weten dat het niet mag..bekeuren die figuren !! Ook die aso's van die bezorgdiensten eens flink gaan aanpakken..zonder pardon !
 • JOHN MULDER

  1 jaar geleden
  John Mulder Ik hoop dat zij ook aandacht hebben voor scootmobielers die met grote snelheid het wandelgebied claimen.