Volledig scherm
Hardlopen door de Maastunnel in Rotterdam. © Marco de Swart

Hardlopen op plekken in de stad waar je dat nooit doet

Zeker 1800 mannen en vrouwen renden woensdagavond in Rotterdam door de autobuis van de Maastunnel. Een bijzondere ervaring, want de hardlopers holden op een plek waar ze normaal gesproken nooit te voet zouden komen. Het komt af en toe voor dat hardlopers in de Maasstad zich op een bijzondere plek mogen inspannen. Vijf hardloopruns langs Rotterdamse hotspots om niet snel te vergeten.

Maastunnel: Stad ook mooi onder de grond

De roemruchte verbinding onder de Nieuwe Maas was maandagavond het decor voor de 20ste loop van de Rotterdam Running Crew, atleten die de stad rennend verkennen en daarbij op de meest uiteenlopende plekken komen. Met dit keer als motto dat Rotterdam 'ook onder de grond een hele mooie stad is.'

Bij hoge uitzondering werd na 22.00 uur de tunnelbuis van zuid naar noord opengesteld voor de lopers. Op de 'heenweg' vanaf de Parkkade gingen de renners door de voetgangerstunnel. De Maastunnel werd ook opengesteld om iedereen duidelijk te maken dat de verbinding tussen medio 2017 en 2019 wordt gerenoveerd. Auto's kunnen dan alleen van zuid naar noord rijden.

Legendarische #RRC20 door de Maastunnel!!! Was jij er ook bij?!!

Posted by Rotterdam Running Crew on woensdag 16 september 2015

Op de trappen van De Kuip en langs het 'heilige gras'

Hardlopen en tegelijkertijd langs het 'heilige gras' van het voetbalstadion van Feyenoord lopen, wat wil je nog meer. De tiende editie van de social hardlooprun van de Rotterdam Running Crew voerde dwars door het stadion. Daarmee ging destijds een lang gekoesterde wens van de organisatie in vervulling. 

Onder begeleiding van het nummer You never walk alone van Rodgers and Hammerstein, ook veelvuldig gezongen door Lee Towers, werden de hardlopers, velen met een smartphone in de aanslag om zichzelf in het stadion vast te leggen, verwelkomd.

Onder streng toezicht van de vrijwilligers die het 'heilige gras' met hun 'leven' beschermden, mochten de lopers op het kunstgras een rondje om het veld rennen. Daarna volgde voor de meeste lopers het zwaarste gedeelte: de traptreden van de tribunes.

Volledig scherm
Rennen op de trappen van het Feyenoord-stadion. © Sanne Donders

Naar de top van de 161,2 meter hoge Maastoren

Naar adem happend of juist uitbundig juichend finishten 335 trappenlopers dit jaar op de 44ste verdieping van één van de hoogste torens in Rotterdam: de Maastoren.

Eenmaal boven komen de eerste sportievelingen met rood aangelopen gezichten over de eindstreep. Het record van 5 minuten werd in 2015 niet verbroken. De snelste man deed er 16 seconden langer over. 

De MaastorenChallenge had als doel geld in te zamelen voor stichting Make a Wish. De dag leverde 21.635 euro op voor stichting Make a Wish.

Volledig scherm
Het afzien op de trappen in de Maastoren. © Jan de Groen

Langs de markering van het door bommen verwoeste deel van Rotterdam

De Brandgrensrun beleefde in mei van dit jaar de allereerste editie. Zo'n vierduizend deelnemers, gehuld in gifgroene shirts, renden 12 kilometer langs de brandgrens in Rotterdam, de markering van het gebied dat bij het Duitse bombardement van 75 jaar geleden werd verwoest.

Na afloop was er veel bijval voor de organisatie. Niet alleen van de deelnemers, maar ook van het publiek dat massaal langs de kant stond.

Volledig scherm
Zo'n vierduizend deelnemers, gehuld in gifgroene shirts, renden 12 kilometer langs de brandgrens in Rotterdam. © Marco de Swart

Klauteren over containers in de haven

Quote

Je loopt op plekken waar je nooit mag komen

Deelnemer Harbour Run

Tien kilometer rennen en dan ook nog klauteren over containers en andere obstakels. Het is niet iedereen gegeven om mee te doen aan het loodzware evenement de Harbour Run. Een ervaring is het wel, weten de deelnemers, die langs kranen, windturbines, loodsen en andere hindernissen renden in de Rotterdamse Waalhaven.  

,,Top, echt een super wedstrijd,'' reageerde een van de deelnemers. ,,Je loopt op plekken waar je nooit mag komen. De hindernissen sluiten daar perfect bij aan.''

Volledig scherm
Klauteren over obstakels in de Rotterdamse haven. © Carla Vos
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam