Volledig scherm
© Jan de Groen

Hardlopers van Rotterdam Running Crew rennen langs de kermisattracties

Hardlopers van de Rotterdam Running Crew renden vandaag langs de attracties van de kermis op de Schiehaven in Rotterdam. Het leverde een kleurrijk spektakel op: veel van de hardlopers renden in vrolijk gekleurde sporttenues terwijl de neonlichten van de kermisattracties een mooi decor vormden voor het hardloopevenement.

De Rotterdam Running Crew is in 2013 ontstaan door vier ondernemende bewoners van de Maasstad. Het viertal deelt een passie voor de stad en voor hardlopen. De mannen willen maandelijks op een bijzondere Rotterdamse plek lopen. Een jaar na de oprichting renden maar liefst 2500 mensen mee met een loop door de Kuip.

In november rende de crew, toen 1500 man, met lichtjes tijdens de Kunsthal Night Light Run. In december renden de hardlopers om geld in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9107 stemmen